Tips voor het oplossen van problemen met de infraroodverwarmer – Waarom werkte mijn infraroodverwarmer niet meer?

admin 0

Tips voor het oplossen van problemen met de infraroodverwarmer

Een infraroodstraler is een efficiënte en effectieve manier om een ruimte te verwarmen en is eenvoudig te installeren. Ze kunnen echter om verschillende redenen van tijd tot tijd defect raken. Als uw infraroodverwarming niet werkt, vindt u hier enkele tips voor het oplossen van problemen waarmee u het probleem kunt oplossen.

infrarood verwarming

Het eerste dat u moet controleren wanneer uw infraroodstraler niet meer werkt, zijn de stroombron en de instellingen. Zorg ervoor dat het netsnoer en het stopcontact niet beschadigd zijn en geen tekenen van slijtage vertonen. Een losse verbinding kan de elektriciteitsstroom verstoren, waardoor de verwarming niet aangaat en geen warmte produceert. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat de thermostaat op de gewenste temperatuur staat en goed functioneert.

Profiteer van lage aanschafkosten, geen onderhoud en een directe besparing op jouw energieverbruik met infrarood verwarming van HeatXL. Bezoek onze webshop voor meer informatie of vraag een offerte op maat voor jouw project.

Als de infraroodstraler nog steeds niet wordt ingeschakeld, is er mogelijk sprake van een defecte stroomonderbreker of een ander elektrisch probleem dat door een professional moet worden verholpen. Als dit het geval is, moet u de stroomonderbreker uitschakelen en wachten tot deze is afgekoeld voordat u hem weer probeert in te schakelen. Zorg er ook voor dat de infraroodstraler niet in direct contact komt met vocht of verontreinigende stoffen, omdat dit corrosie kan veroorzaken. Als uw infraroodstraler een ingebouwd luchtfilter heeft, moet u deze regelmatig vervangen om dit te voorkomen.

Tips voor het oplossen van problemen met de infraroodverwarmer – Waarom werkte mijn infraroodverwarmer niet meer?

Een andere veel voorkomende reden waarom een infraroodstraler niet meer werkt, is dat de verwarmingselementen verstopt of vuil zijn. Indien dit het geval is, dient u de verwarmingselementen schoon te maken met een vochtige doek. Daarnaast moet u ook controleren of de ventilator en de luchtstroom niet worden belemmerd door vuil of voorwerpen in de kamer.

De laatste veel voorkomende reden waarom een infraroodstraler niet werkt, is dat deze op het verkeerde stopcontact is aangesloten. Gebruik alleen het netsnoer dat bij de kachel wordt geleverd, omdat verlengsnoeren brandgevaar kunnen opleveren. Bovendien mag u de infraroodstraler niet aansluiten op een stopcontact dat overbelast is met apparaten, omdat dit oververhitting kan veroorzaken. Infraroodstralers zijn ontworpen om infraroodstralen van hoge kwaliteit uit te zenden, dus het is belangrijk dat u er goed voor zorgt. Volg deze 14 tips voor het oplossen van problemen met infraroodverwarming om uw verwarming weer aan de praat te krijgen.

Het is normaal dat sommige infraroodstralers een knetterend geluid maken wanneer ze voor het eerst worden ingeschakeld. Dit is een teken dat de verwarmingselementen uitzetten en samentrekken, waardoor het knetterende geluid ontstaat. Het geluid zou na een paar minuten moeten verdwijnen, omdat de verwarmingselementen blijven uitzetten en krimpen. Als alternatief kunt u een infraroodstraler aanschaffen die gebruikmaakt van keramische verwarmingselementen, die minder snel gaan knetteren als ze worden ingeschakeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *